tirsdag den 4. maj 2010

Stumpemarked i Sverige

Tidligt lørdag morgen, før Teufelskerle normalt får sko på, drog Maretti og jeg mod Höör på den anden side vandet.


Rundstykker med tandsmør, kulsort kaffe og en træt Maretti på vej mod Sverige.

I Höör var der stumpemarked, og selvom det var vores første visit til arrangementet var byen ikke ukendt, for Teufelturen er gået mere eller mindre gennem byen tidligere.



Maretti stormede ud af toget i vanlig god stil, og da vi ankom til selve stumpemarkedet opsnappede han hurtigt et par gode handler. Bl.a. nogle lækre skumgreb til Yamaha'en, som sjovt nok ligner noget vi har set før, samt et godt tilbud på ubrugte kassettebånd.

Svenskerne er kendt for deres kærlighed til gammelt skrot, så forventningerne til lørdagens skrammel-event var skyhøje. Og de blev da også indfriet, for der var masser af gode handler at gøre og ufatteligt mange knallertdele.



Vi smagte på de lokale sodavand, tulrede rundt og faldt blandt andet over denne smukke Zundapp Super Combinette - smuk som en drøm og med dobbelt affjedring bagpå - waauuuwww!

Kræmmerstemningen er mere indtakt i Höör end hvad vi er vant til i Herning, så der blev købt flere gode ting med priser mellem 1 og 20 kroner. Maretti var også så heldig at skrabe nogle rustne, men lovende Saab dele med hjem. Så inden længe kommer det svenske to-takts-lyn nok på vejen igen. Meget passende at det ene stumpemarked kunne tage livet af den, mens den blev reddet af det næste.


Vi mødte flere kendte ansigter fra København, og også vores gode ven HP. Han var taget afsted på hans MZ'er med sidevogn, og med sådan en lastekapacitet var der ikke nogen grund til ikke at købe en cykel.

Vi drog hjem igen lastet med rustent skrot, gode handler og selvtilfredshed, så det var på sin plads at nyde et par Pripps på vej mod den danske hovedstad.


Maretti blev dagens store vinder med en ventilator, en starter og generator/vandpumpe til Saab'en. Men også nye briller blev det til, hvilket var kærkomment, da en tabernar stjal hans gamle til Teufel Bash 2.

Der blev også købt gaver til værkstedet, bl.a. nogle fine old school kedeldragter og nogle arbejdskasketter. Men den mest specielle gave tilfaldt vores nyeste mand i flokken...


I en bod med 70'er motocross skrammel fandt vi denne dejlige trøje til "Zuggi" Lars. Han lod til at blive glad, men vi havde også lige snakket om at hente junkfood...

Ingen kommentarer: