onsdag den 6. maj 2009

Kreidler Florett fra 1966

Så blev det tid til at hente dennes uges Kreidler. Rune og jeg havde d. 1. maj forelsket os i en fin Kreidler "eiertank" og efter en flaske Brøndums blev det aftalt at det var et perfekt male-bonding projekt. Tirsdag blev den foretrukne knallert-carrier Van damme Mobilen afhentet ved vores resident arbejdsfri. Turen gik mod Ringsted hvor håbet var at der stod en flunkrenes ny og fin ældgammel maskine til os.

I Ringsted skulle Van Damme mobilen efterses og Rune måtte lære de lokale hvordan man benytter sig af såden en betalingsautomat.

Det var provins af den fineste slags og vi var meget begejstrede da det viste sig at de havde en af de efterhånden alt for sjældne pre-mix knallertstandere.

Efter lidt besværligheder fandt vi maskinen der stod ligeuden for Høm ( og ja, Rune fik fundet på en sjov vits med navnet...gæt selv). Maskinen havde engang fået et ordentligt lag zinkmaling og var i nogenlunde rustfri stand. Efter lidt fiflen fik vi gang i motoren og den lød fantastisk så det var ikke andet at gøre end at købe.

Rune havde påbudt mig at holde kæft når der skulle handles da de fleste hurtigt gennemskuer min "køb, køb, køb" attitude og dermed ikke giver meget rabat. Rune sang dog en perfekt klagesang og fik handlet maskineriet ned på 1800kr, eller sådan cirka gratis. Perfektomundo!

Da PBS havde rod i den igår måtte vi hæve 2500 over i Lidl i Ringsted for at kunne betale. Derefter hev vi tank og sæde af og fik bugseret sagerne ind i den store kassevogn. Fantastisk!

Vel hjemme på værkstedet skulle sagerne samles igen. Stelnummeret blev gravet frem bag noget plasticpadding og det viste sig at være en 66'er.

På trods af at motoren lød sund var den fyldt til randen med blade, nogenlunde lige så fint som Olle's maskine der havde bugen fyldt med fuglefrø.

Kreidler-miraklet oprandt igen og endnu en maskine der har brugt de sidste 10-20 år i en lade blev bragt til live på 2 timer. Fæje. Den skal helt sikkert med til fest nede i den glade enke på lørdag. Yehaaa!

3 kommentarer:

Olle sagde ...

Jamen dog, der erhverves da skrammel i læssevis i øjeblikket. Man kan godt mærke at der er nogle der har fået fat job og har udvidet Teufelsmatriklen.

Men jetg forstår. Den er jo giga fed. For helvede hvor er de skærme bad ass. Det er jo sådan nogle der der ville gøre en Indian ejer grøn af misundelse!

Coley sagde ...

Nøj, fine sager! Glæder mig til at se den på lørdag.

Unknown sagde ...

Vidunderlig maskine. det er den flotteste skærm jeg længe har set på em knallert. Næsten så godt som en MZ ES.
Senior