torsdag den 2. februar 2012

Gamle kendinge i Marokko


Her i vinterkulden, hvor temperaturerne får benzinen til at klumpe som slush-ice og man må finde de hjemmelavede pigdæk frem for at få sin daglige omgang dødsræs - ja, her kan man godt længes mod varmere himmelstrøg.

Derfor smuttede jeg på en uges visit til Marokkos vestkyst og skiftede Kreidleren ud med et surfboard. Et fantastisk land med søde og imødekommende folk, samt lumske bølger, der kostede mig et brækket ribben.

Og ganske rigtigt som det er med flinke folk, ja så elsker de knallerter i Marokko. Og selvfølgelig er der et stort opbud af gamle franske koloni-knallerter, som Jonas også skrev om, da han var der sidst. Og så er der en del nyere kineser-skrammel og scootere, som jeg ikke vil bruge yderligere anslag på.

Men til min store forundring så var der også en del knallert-perler fra fortiden, som levede i "bedste" velgående i Marokkos kyst-"countryside" hvor Berberne holder til.

  

Ja, et par super spiffy højteknologiske Yamaha 4-gear. Og den ene endda i ret god stand... i hvert fald bedre end man ofte ser det i Danmark.

Men hvad har vi her? Et pragt-eksemplar af en Honda CD50!

Med dejligt marokansk mudder og hjemmegjorte løsninger

Og her endnu en CD'er med en rigtig lækker tank og et moderigtigt to-farvet sæde.

Og hvad har vi så her? En godt patineret Flandria! Ja, Belgierne havde jo et par afrikanske eventyr, så de har sendt lidt knallerter herned også. Så også en i knald-gul - også i original-lak!

En rigtig marokansk bad-boy kører uden luftfilter!

Men whatti what?!? En top-pimpet Simson S51 Enduro!!! Jeg så fem S51'ere hernede og kan kun endnu en gang sætte en fed streg under hvor seje de øst-tyskere var til at bygge to-hjulere...  

Jeps, pak-elastikken er klar, og så er det bare ud i ørkenen på eventyr!

Bedst som jeg troede det ikke kunne blive vildere dukkede en gammel Berber op på den grundigt patinerede her sag. Ja, en Simson Sperber! Jeg så en Sperber mere i byen, som også kørte... så der har jo nok været et veritabelt DDR-eksport-abenteuer 



Hail to the almighy Simson... som vi jo har nogle stykker af i Teufelskerle. Kette kører S51 og både Maretti og Andreas kører Sperber. Wunderschön!

2 kommentarer:

Admin sagde ...

Satans fine maskiner! Det taler godt for at køre derned på knallert og sige hej. google maps siger 3800km til marrakesh. med 60 km/t og 8 timers kørsel pr dag er man dernede på kreidleren på 8 dage! Så er det bare at tage 17 dage fri (der skal også lige være en dag til at kigge rundt) og opleve berbernes land!

Olle sagde ...

Plus de 350km fra Marrakesh til den lille berber-fiskerby, Taghazout, hvor jeg tog alle billederne :-)